Η markal στο ‘μπες στο κλίμα’ και τον ΣΚΑΙ

Η markal σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «μπες στο κλίμα«, κάνοντας πράξη την οικολογική συνείδηση της και γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των καιρικών συνθηκών της Κρήτης, αντικαθιστά τα παλιά κουφώματα μιας κατοικία στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες και μιας στο Γιόφυρο Ηρακλείου.

Σκοπός της αλλαγής αυτής είναι η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με νέα συνθετικά κουφώματα markal με προφίλ της Kommerling, περιμετρικό αντιδιαρρηκτικό μηχανισμό WK2 της GU και ενεργειακά κρύσταλλα SOLAR-e της Pilkington.

Αυτό αποτελεί την καλύτερη πρόταση της markal για εξοικονόμηση ενέργειας.

Δείτε εδώ το επεισόδιο στις Άνω Αρχάνες και εδώ το επεισόδιο στο Γιόφυρο Ηρακλείου.

Τα συνθετικά κουφώματα της Kömmerling, με συντελεστή θερμοπερατότητας Uf =1.3W/m2*k και τα ενεργειακά κρύσταλλα με Ug=1.7W/m2*k, μας δίνουν ένα συντελεστή θερμοπερατότητας για το νέο κούφωμα της τάξεως του Uw=1.5W/m2*k.

Τα ενεργειακά κρύσταλλα SOLAR-e της Pilkington αποτελούνται από ένα ενεργειακό τζάμι 5mm Solar-e και από ένα τζάμι 4mm. Τέλος το διάκενο αέρα είναι 18mm. Η περατότητα του ορατού φωτός είναι 54% ενώ η περατότητα της ηλιακής ακτινοβολίας Uv είναι μόλις 29%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ ο χώρος φωτίζεται επαρκώς, η βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου ανακλάται και έτσι αποφεύγετε η θέρμανση και η αλλοίωση του εσωτερικού.

Για το λόγο αυτό, τα συνθετικά κουφώματα markal με προφίλ της Kömmerling και ενεργειακά κρύσταλλα SOLAR-e της Pilkington αποτελούν ιδανική προσθήκη σε κουφώματα στην Κρήτη, όπου βάση στατιστικών στοιχείων 220 μέρες το χρόνο έχουμε ηλιοφάνεια. Η Κρήτη ανήκει στην Α κλιματική ζώνη της Ελληνικής επικράτειας, όπου η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου και οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα ενεργειακά προβλήματα για μια κατοικία. Το κόστος και η ενέργεια εξάλλου που απαιτούνται για την ψύξη ενός χώρου, είναι μεγαλύτερο από αυτά που απαιτούνται για την θέρμανση του ίδιου χώρου.

Αυτό σημαίνει ότι αλλάζοντας τα παλιά ξύλινα κουφώματα με μονή υάλωση, της κατοικίας στις Αρχάνες, με συντελεστή θερμοπερατότητας 5W/m2*k, με νέα συνθετικά κουφώματα markal έχουμε μείωση των θερμικών απωλειών κατά 74%.

Αντίστοιχα, αλλάζοντας τα παλιά αλουμινένια κουφώματα χωρίς θερμοδιακοπή και με διπλή υάλωση, στην κατοικία στο Γιόφυρο με συντελεστή θερμοπερατότητας 3,5W/m2*k, με νέα συνθετικά κουφώματα markal, έχουμε μείωση των θερμικών απωλειών κατά 60%.

Τα οφέλη όμως της αλλαγής κουφωμάτων δεν σταματούν εκεί. Οι ιδιοκτήτες των δύο αυτών κατοικιών θα απολαμβάνουν και τις υπόλοιπες ιδιότητες που παρέχουν τα κουφώματα markal. Όπως την αύξηση της ηχομόνωσης και της ασφάλειας, καθώς και τον εκμηδενισμό της ανεμοπερατότητας και υδατοπερατότητας, που βίωναν με τα παλιά κουφώματα τους. Διπλές ανακλίσεις στα δίφυλλα κουφώματα για καλύτερο αερισμό, αντιδιαρρηκτικότητα, ποιότητα κατασκευής, πιστοποιημένα προϊόντα και πολλά ακόμα και πάντα με την εγγύηση markal.

0 Σχόλια

Μην διστάσετε να αφήσετε το σχόλιο σας.

Θα χαρούμε να λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση