Kommerling 76 AD

Kommerling 76 AD

Η νέα σειρά Kommerling 76 AD, δεν συμβιβάζεται, αλλά προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου κουφώματος. Από το σχέδιο μέχρι τη λειτουργία, τη φύση της κατασκευής και τις τιμές μόνωσης σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της αξίας, πληροί όχι μόνο τις τρέχουσες, αλλά και τις μελλοντικές απαιτήσεις.

Λεπτά προφίλ επιτρέπουν την τοποθέτηση μεγαλύτερων υαλοπινάκων.  Σε συνδυασμό λοιπόν με υψηλής ποιότητας και απόδοσης τζάμι, το σύστημα Kommerling 76 προσφέρει βέλτιστη ηχοπροστασία μέχρι 47dB.

Επίσης, λόγο της πρωτοποριακής τεχνολογίας proEnergyTec. εγγυάται την απόλυτη θερμομόνωση, με τιμή για τα προφίλ στα Uf=1,1W((m2k), ήδη στη βασική του έκδοση, που μπορεί να φράσει μέχρι και Uw= 0,76W((m2k) στο συνολικό του κουφώματος.

Τα κουφώματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για τη χρήση ειδικών μηχανισμών και εξαρτημάτων ασφαλείας με πρόσθετα μέτρα αντιδιάρρηξης.
Τα νέα επίπεδα στεγάνωσης κρατούν τη σκόνη και τη βροχή μακριά και προσφέρουν ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης.
Οι υψηλής ποιότητας επιφάνειες των προφίλ, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες και καθαρίζονται πολύ εύκολα.

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει η Kommerling σε οικολογικά προϊόντα, σύμφωνα με τις αρχές GreenLine, εξασφαλίζει μακροζωία και eco friendly προϊόντα.

Θερμοπροσόψεις Weber

Θερμοπροσόψεις Weber

Μια νέα συνεργασία, εξασφάλισε η Markal με την weber.therm family του ομίλου Saint Gobain, για χρήση υλικών εξωτερικής θερμομόνωσης.

Θερμοπροσόψεις, πολυτέλεια ή αναγκαιότητα?

Στην Ευρώπη, το 40% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης και το 25% των συνολικών εκπομπών CO2, οφείλεται στα κτίρια.
Η καθολική απουσία ή όχι επαρκής μόνωση είναι οι αιτίες της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας από τα κτίρια. Το 75% της ενέργειας που καταναλώνεται στα κτίρια, χρησιμοποιείται για τη θέρμανση-ψύξη. Αυτό κάνει κατανοητό, την ανάγκη για ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών και των κτηρίων.

 saint-gobain

Τα οφέλη μιας εξωτερικής θερμομόνωσης είναι πολύ σημαντικά:

  • Μόνωση, δηλαδή εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Προστασία, δηλαδή προστιθέμενη αξία.

Αλλά ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Φυσικά πρωτίστως, μιλάμε για μια ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικία μας, που σε συνδυασμό με ενεργειακά κουφώματα  Markal, έχουμε πλέον μια σημαντικά μείωση στην κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη. Η μείωση των διαρροών θερμότητας, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να μας εξασφαλίσει μια εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει  και το 75%, άρα και με πολύ σημαντικό οικονομικό όφελος.

Πολύ σημαντική όμως είναι και η ‘θωράκιση’ και προστασία της κατοικίας μας, από τις εξωτερικές συνθήκες-διάβρωση λόγω των καιρικών φαινομένων. Η εξωτερική θερμομόνωση δίνει διπλάσια ζωή, τουλάχιστον, σε ένα κτίριο, δίνοντας έτσι και μια επιπρόσθετη αξία στην κατοικία μας.

Η Markal πρωτοτυπεί και σε συνέχεια της παραγωγής και τοποθέτησης ενεργειακών εξωτερικών κουφωμάτων, προτείνει και διαθέτει υλικά για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης weber.therm.
Με οικολογική συνείδηση  και τεχνική κατάρτιση, η Markal, προτείνει λύσεις και προϊόντα, σήμερα,  με προδιαγραφές  του μέλλοντος.

Η Tεχνολογία ELVIAL Ι2

Η Tεχνολογία ELVIAL Ι2

Αναγνωρίζοντας πως μέσα στο δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό κλίμα, μια οικονομικά προσιτή τεχνολογία, που πληροί τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, αποτελεί πραγματική ευκαιρία και διαβατήριο για ένα αειφόρο και υγιές μέλλον.

Μετά από δύο έτη συστηματικής έρευνας, αναπτύχτηκε η τεχνολογία I2 (Innovative Insulation).

Η Tεχνολογία ELVIAL Ι2 είναι η δημιουργία μιας έξτρα θερμομονωτικής ζώνης, στο μεσαίο θάλαμο των προφίλ, ο οποίος πληρώνεται ολοσχερώς με πυρήνα αφρού πολυουρεθάνης.

Η τεχνολογία I2 εφαρμόζεται σε όλα τα συστήματα αλουμινίου θερμοδιακοπής της Elvial, δημιουργώντας μια πλήρη γκάμα προϊόντων, για κάθε τύπο και ανάγκη δόμησης ή ανακαίνισης.

Ενεργειακά κουφώματα Μαρκάλ

Ενεργειακά κουφώματα Μαρκάλ

Ενεργειακά κουφώματα θεωρούνται τα κουφώματα, που απομονώνουν τον εσωτερικό μας χώρο από τις εξωτερικές συνθήκες. Ή με άλλα λόγια, διατηρούν τις συνθήκες, ενός εσωτερικού χώρου, σταθερές.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το χειμώνα καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια για να θερμάνουμε την κατοικία μας ή το καλοκαίρι να την ψύξουμε.
Μειώνουμε δηλαδή το ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού μας, κατά περιπτώσεις, έως 30%.

Το πόσο μονωτικό είναι ένα κούφωμα, ή ένα υλικό, μετριέται με το συντελεστή θερμοπερατότητας, Uf. Όσο πιο μονωτικό είναι ένα υλικό, τόσο η τιμή του συντελεστή θερμοπερατότητας πλησιάζει το μηδέν.
Στα σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα, ο συντελεστής Uf, πρέπει να είναι κάτω από το 2,53W/m2*k.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σε ένα καλό σύστημα αλουμινίου, ο συντελεστής θερμοπερατότητας, είναι 2,4 W/m2*k, ενώ σε ένα συνθετικό κατεβαίνει στα 1,3 W/m2*k.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πάντα τα κουφώματα να συνοδεύονται με τα αντίστοιχα παραστατικά, πιστοποιήσεις, από τον κατασκευαστή, που θα δηλώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν.

Στη εταιρία μας,  τα Ενεργειακά κουφώματα Μαρκάλ συνοδεύονται πάντα με γραπτή εγγύηση δέκα ετών, από εμάς σαν κατασκευαστές, τις πιστοποιήσεις των προϊόντων μας, οδηγίες συντήρησης, καθώς και τα πιστοποιητικά των υαλοπινάκων (τζαμιών), που χρησιμοποιήθηκαν.

Τι σημαίνει αντιδιαρρηκτική πιστοποίηση WK2 ?

Τι σημαίνει αντιδιαρρηκτική πιστοποίηση WK2 ?

Η markal πρωτοπορεί στην αγορά κουφωμάτων αλουμινίου και συνθετικών. Συμβαδίζει με τις ανάγκες των σύγχρονων κατοικιών. Έτσι παραδίδει πιστοποιημένα κουφώματα υψηλών απαιτήσεων.

Τι σημαίνει αντιδιαρρηκτική πιστοποίηση WK2 ?  και γιατί είναι τόσο σημαντική?

Πιστοποίηση σημαίνει, η επιβεβαίωση από τρίτο ανεξάρτητο φορέα (ινστιτούτο ift Rosenheim) ότι προϊόντα και διεργασίες, συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις συγκεκριμένων τυποποιητικών εγγράφων. Στην περίπτωση μας δηλαδή, τα κουφώματα markal.

 

Το μεγαλύτερο ινστιτούτο δοκιμών της Γερμανίας ift Rosenheim, υποβάλλει τα υπό εξέταση κουφώματα, στις πιο απαιτητικές και εξαντλητικές δοκιμές, έτσι ώστε να πιστοποιήσει τις ιδιότητες και δυνατότητες που έχουν.

Η αντιδιαρρηκτική πιστοποίηση WK2 αφορά την αντοχή του κουφώματος σε προσπάθεια παραβίασης και διάρρηξης, με χρήση εργαλείων, όπως κατσαβίδια, λοστούς κ.λπ. σε ευάλωτα κατά το παρελθόν σημεία του κουφώματος, αλλά και σε άσκηση πίεσης και ρίψεις αντικειμένων.

 

Η αντιδιαρρηκτική πιστοποίηση WK2 σημαίνει, περιμετρικός μηχανισμός της GU, ατσάλινα αντικρίσματα ανά 70cm περιμετρικά στην κάσα. Επίσης αντίστοιχα, κατάλληλους μεντεσέδες, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Αν κάποια από τις προϋποθέσεις αυτές δεν τηρείτε, τότε το κούφωμα δεν έχει αντιδιαρρηκτική πιστοποίηση WK2. Για το λόγο αυτό στη markal περηφανευόμαστε ότι έχουμε τα γνήσια αντιδιαρρηκτικά κουφώματα. Κουφώματα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία  των πελατών μας, τηρώντας όλες τις παραπάνω προδιαγραφές.

 

Στην σύγχρονη εποχή, κριτήρια επιλογής κουφωμάτων δεν αποτελούν μόνο η αισθητική και η λειτουργικότητα. Εξίσου σημαντική πλέον είναι και η προστασία που αυτά μας παρέχουν. Τα κουφώματα αποτελούν πλέον σημαντικό δομικό στοιχείο της οικοδομής και είναι μια επένδυση με μακροχρόνια οφέλη και κέρδος, που καρπωνόμαστε από την μέρα που τα επιλέγουμε.

Οι οικίες μας πρέπει να αποτελούν ένας ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης για εμάς και την οικογένεια μας, όπου η απειλή για την παραβίαση της να είναι μηδαμινή, και η αίσθηση προστασίας από εξωγενής κινδύνους, διασφαλισμένη.

 

Για το λόγο αυτό η markal με πλήρη επίγνωση των αναγκών αυτών, προσφέρει κουφώματα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, με αντιδιαρρηκτική προστασία WK2, ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν τη σιγουριά και την ασφάλεια των πιστοποιημένων προϊόντων μας.

Αντικατάσταση κουφωμάτων. Τί θα πρέπει να γνωρίζετε.

Αντικατάσταση κουφωμάτων. Τί θα πρέπει να γνωρίζετε.

Η αντικατάσταση κουφωμάτων σε παλιότερες κατοικίες είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

H παλιά τεχνοτροπία κατασκευής σπιτιών και κουφωμάτων, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας. Στις νέες κατοικίες η εξοικονόμηση ενέργειας και επομένως, η μείωση των λειτουργικών δαπανών, είναι αναγκαία. Επίσης, ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ), απαιτεί κατοικίες υψηλών προδιαγραφών. Σκοπός είναι να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες ενέργειας και το κόστος που απαιτείται για θέρμανση και ψύξη.

 

Γιατί ο νέος ΚΕΝΑΚ αφορά και ιδιοκτήτες παλαιών κατοικιών?

Ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης αφορά και παλαιές οικοδομές αφού πλέον θα απαιτείται, πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης της κατοικίας. Το πιστοποιητικό θα εκδίδεται από ενεργειακό επιθεωρητή, για οποιανδήποτε χρήση του ακινήτου, ενοικίαση ή πώληση. Το μέτρο αυτό, σκοπό έχει την σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και την αύξηση της αντικειμενικής αξίας τους. Συνεπώς οι αλλαγές που πραγματοποιούνται και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν, επιβάλλεται να φέρουν σήμανση CE. Επίσης να έχουν πιστοποιημένες ιδιότητες.

Η αναβάθμιση αυτή επιτυγχάνεται με πολύ απλές παρεμβάσεις και με πολύ χαμηλότερο κόστος από ότι παλαιότερα. Θερμοπρόσοψη σε βορινά τμήματα, εγκατάσταση κεντρικού συστήματος θέρμανσης, ηλιακοί συλλέκτες και φυσικά νέα ενεργειακά κουφώματα.

 

Η αντικατάσταση κουφωμάτων, είναι απλή διαδικασία?

Ναι είναι.

Όταν σε μια παλιά κατοικία αποφασιστεί η αντικατάσταση των κουφωμάτων, η διαδικασία είναι η εξής:

Ένας τεχνικός μας, θα σας επισκεφτεί ώστε να διενεργήσει μια αυτοψία στο χώρο και στα κουφώματα, ώστε να σας προτείνει ιδέες και λύσεις, ανάλογα με τη χρήση και την αισθητική κάθε χώρου, αλλά και τις ανάγκες σας.

Συχνά συναντάμε κατοικίες με λειτουργικά λάθη σε κουφώματα αλουμινίου ή σε συνθετικά κουφώματα, είτε λόγο του κατασκευαστή, είτε λόγο παλαιωμένων αντιλήψεων. Σύνηθες είναι η σωστή λειτουργικότητα των κουφωμάτων, αλλά η ενεργειακή και πρακτική ανεπάρκειά τους.

Σε κάθε περίπτωση η αντικατάστασή τους είναι αναγκαία.

Μετά τον έλεγχο και τις προτάσεις μας, εκδίδεται μια αναλυτική προσφορά προς τον πελάτη με πλήρη περιγραφή των συμφωνημένων υλικών, προϊόντων και συστημάτων. Στη συνέχεια αφού οριστικοποιηθεί η παραγγελία, παίρνουμε οριστικά μέτρα παραγωγής και η διαδικασία παραγωγής ξεκινά.

ΔΕΝ απαιτείται το άδειασμα του σπιτιού, ούτε η απομάκρυνση των παλαιών κουφωμάτων στο στάδιο αυτό.

Όταν η παραγγελία είναι πλέον έτοιμη, τα έμπειρα συνεργεία μας, έρχονται, απομακρύνουν τα παλιά κουφώματα σας, χωρίς να δημιουργήσουν μερεμέτι, και τοποθετούν τα καινούργια κουφώματα markal, την ίδια μέρα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, σας παραδίδουμε εκτός από τα κουφώματα, τη δήλωση συμμόρφωσης στις Ευρωπαϊκές οδηγίες, την εγγύηση μας σαν κατασκευαστές, και οδηγίες καλής λειτουργίας των προϊόντων μας.

Η αντικατάσταση αυτή δεν απαιτεί παραπάνω από μια μέρα, για περίπου δέκα κουφώματα, πόρτες ή παράθυρα, και τα οφέλη είναι πολλά. Μείωση περίπου 74% των θερμικών απωλειών, όταν αντικαταστήσουμε ξύλινα κουφώματα με μονή υάλωση και μείωση 60%, όταν αντικαταστήσουμε απλά κουφώματα αλουμινίου με διπλή υάλωση. Η αντικατάσταση γίνεται με νέα ενεργειακά κουφώματα markal.

Επίσης έχουμε αύξηση της ηχομόνωσης και εκμηδενισμό της ανεμοπερατότητας και της υδατοπερατότητας. Ασφάλεια και πιστοποιημένη αντιδιαρρηκτική προστασία.

 

Ποια κουφώματα είναι ενεργειακά και γιατί να τα προτιμήσω?

Ενεργειακά είναι τα κουφώματα που έχουν πιστοποιημένες θερμο-μονωτικές ιδιότητες, από ανεξάρτητο φορέα ή οργανισμό.

Η Κρήτη ανήκει στην κλιματική ζώνη Ά, της Ελληνική επικράτειας, για περιοχές μέχρι 500 μέτρα υψόμετρο. Από τα 500 μέτρα και πάνω ανήκουν στην ΄Β κλιματική ζώνη.

Οι ανώτατες τιμές του συντελεστή θερμοπερατότητας για τις περιοχές αυτές, έχουν οριστεί οι ακόλουθες.

Α/Α

Κλιματικη Ζώνη Ά

Κλιματική Ζώνη ΄Β

Ανοιγόμενα παράθυρα και πορτες Uf W/m2*k

3.20

3.00

Γυάλινες Προσόψεις Ugf W/m2*k

2.20

2.00

 

Αν αναλογιστούμε λοιπόν ότι η απλή σειρά αλουμινίου, χωρίς θερμοδιακοπή έχει συντελεστή θερμοπερατότητας, περίπου 3,00 W/m2*k, όπου είναι το ανώτατο όριο για την κλιματική ζώνη Ά, συμπεραίνουμε ότι σε μια μελλοντική αναπροσαρμογή των συντελεστών με πιο αυστηρά κριτήρια, θα βρεθούμε πάνω από το ανώτατο όριο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η ενεργειακή ταυτότητα του σπιτιού μας και θα πρέπει να προβούμε σε τέτοιες αλλαγές ώστε να είμαστε εντός των ορίων του νέου συντελεστή θερμοπερατότητας.

Επομένως στο στάδιο επιλογής των κουφωμάτων , θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις παραμέτρους αυτές, ώστε η επένδυση που θα κάνουμε να καλύπτει τους ενεργειακούς κανονισμούς και δεδομένα για τα επόμενα χρόνια.

 

Πως μπορώ να διακρίνω τα ενεργειακά κουφώματα?

Ρωτάμε πάντα τον πωλητή για τις ιδιότητες των κουφωμάτων που επιθυμούμε να τοποθετήσουμε, ζητάμε να δούμε τα διαπιστευτήρια και τις πιστοποιήσεις των προϊόντων αυτών και κάνουμε την σωστή επιλογή, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και τις ανάγκες μας, για τα επόμενα χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω τους συντελεστές θερμοπερατότητας Uf W/m2*k των ενεργειακών προϊόντων markal, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας ότι όσο η τιμή αυτή πλησιάζει το μηδέν, τόσο πιο καλή θερμομόνωση επιτυγχάνεται.

Προϊόν

Συντελεστής Θερμοπερατότητας W/m2*k

Elvial 5600 Αλουμινίου

2,10

Elvial 4600 Αλουμινίου

2,00

Kommerling Συνθετικά

1,3

 

Σε κάθε γωνιά της Κρήτης, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Σητεία, οι πελάτες της markal, απολαμβάνουν την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας, που μας κατατάσσει στις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής κουφωμάτων στην Ελλάδα.

Θάλαμος δοκιμών ενεργειακών κουφωμάτων MARKAL.

Θάλαμος δοκιμών ενεργειακών κουφωμάτων MARKAL.

Επισκεφτείτε μας και δείτε από κοντά τα πλεονεκτήματα και τις ιδιότητες των γνήσιων κουφωμάτων markal, σε δικό μας πρότυπο πειραματικό δοκιμαστήριο.

Το δοκιμαστήριο αυτό αποτελείται από 4 ανεξάρτητους πειραματικούς θαλάμους και στον κάθε ένα από αυτούς τα κουφώματα μας δοκιμάζονται σε αντίξοες συνθήκες. Σε κάθε πείραμα ξεχωριστά, έχουμε ένα συνθετικό παράθυρο της Kömmerling και ένα θερμοδιακοπτόμενο παράθυρο αλουμινίου της Elvial multilock systems. Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε έμπρακτα, πώς τα κουφώματα μας, αφήνουν ανεπηρέαστο το εσωτερικό του σπιτιού, από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες και γιατί η markal αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τα κουφώματα σας.

Στον πρώτο θάλαμο δοκιμάζουμε την αντοχή των κουφωμάτων μας στην ψύξη, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους μηδέν βαθμούς κελσίου, προσομοιώνοντας τις συνθήκες που επικρατούν κατά το χειμώνα. Μπορείτε να διαπιστώσετε τις θερμομονωτικές ιδιότητες των κουφωμάτων markal και την αντίσταση τους στο ψύχος.

Στο δεύτερο θάλαμο πειραματιζόμαστε με την ηχομόνωση των κουφωμάτων μας με ένα ηχοσύστημα να εκπέμπει με πολύ μεγάλη ένταση εντός θαλάμου. Ελάτε να ακούσετε τον «ήχο» της σιωπής και να βιώσετε την απόλυτη ηχομόνωση των κουφωμάτων markal.

Στο τρίτο θάλαμο δοκιμάζουμε την αντοχή των κουφωμάτων μας σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 100 βαθμούς κελσίου, αντιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ελάτε να βιώσετε τις θερμομονωτικές ιδιότητες των κουφωμάτων markal και την αντιστάτη τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Και τέλος στον τέταρτο θάλαμο αποδεικνύετε η αντοχή των κουφωμάτων μας στην υδατοπερατότητα. Ένα υδραυλικό σύστημα εκτοξεύει νερό εσωτερικά στο θάλαμο με μεγάλη πίεση προσομοιώνοντας έντονη βροχόπτωση. Ελάτε να βιώσετε την προστασία που παρέχουν τα κουφώματα markal σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η markal στο ‘μπες στο κλίμα’ και τον ΣΚΑΙ

Η markal στο ‘μπες στο κλίμα’ και τον ΣΚΑΙ

Η markal σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «μπες στο κλίμα«, κάνει πράξη την οικολογική συνείδηση της. Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των καιρικών συνθηκών της Κρήτης, αντικαθιστά τα παλιά κουφώματα δύο κατοικιών. Μία στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες και μια στο Γιόφυρο Ηρακλείου.

Σκοπός της αλλαγής αυτής είναι η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με νέα συνθετικά κουφώματα markal. Τα κουφώματα φέρουν προφίλ της Kommerling, περιμετρικό αντιδιαρρηκτικό μηχανισμό WK2 της GU και ενεργειακά κρύσταλλα SOLAR-e της Pilkington.

Αυτό αποτελεί την καλύτερη πρόταση της markal για εξοικονόμηση ενέργειας.

Δείτε εδώ το επεισόδιο στις Άνω Αρχάνες και εδώ το επεισόδιο στο Γιόφυρο Ηρακλείου.

Τα συνθετικά κουφώματα της Kömmerling, με συντελεστή θερμοπερατότητας Uf =1.3W/m2*k και τα ενεργειακά κρύσταλλα με Ug=1.7W/m2*k, μας δίνουν ένα συντελεστή θερμοπερατότητας για το νέο κούφωμα της τάξεως του Uw=1.5W/m2*k.

Τα ενεργειακά κρύσταλλα SOLAR-e της Pilkington αποτελούνται από ένα ενεργειακό τζάμι 5mm Solar-e και από ένα τζάμι 4mm. Τέλος το διάκενο αέρα είναι 18mm. Η περατότητα του ορατού φωτός είναι 54% ενώ η περατότητα της ηλιακής ακτινοβολίας Uv είναι μόλις 29%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ ο χώρος φωτίζεται επαρκώς, η βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου ανακλάται. Έτσι αποφεύγετε η θέρμανση και η αλλοίωση του εσωτερικού.

Για το λόγο αυτό, τα συνθετικά κουφώματα markal με προφίλ της Kömmerling και ενεργειακά κρύσταλλα SOLAR-e της Pilkington αποτελούν ιδανική προσθήκη σε κουφώματα στην Κρήτη, όπου βάση στατιστικών στοιχείων 220 μέρες το χρόνο έχουμε ηλιοφάνεια. Η Κρήτη ανήκει στην Α κλιματική ζώνη της Ελληνικής επικράτειας, όπου η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου και οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα ενεργειακά προβλήματα για μια κατοικία. Το κόστος και η ενέργεια εξάλλου που απαιτούνται για την ψύξη ενός χώρου, είναι μεγαλύτερο από αυτά που απαιτούνται για την θέρμανση του ίδιου χώρου.

Αυτό σημαίνει ότι αλλάζοντας τα παλιά ξύλινα κουφώματα με μονή υάλωση, της κατοικίας στις Αρχάνες, με συντελεστή θερμοπερατότητας 5W/m2*k, με νέα συνθετικά κουφώματα markal έχουμε μείωση των θερμικών απωλειών κατά 74%.

Αντίστοιχα, αλλάζοντας τα παλιά αλουμινένια κουφώματα χωρίς θερμοδιακοπή και με διπλή υάλωση, στην κατοικία στο Γιόφυρο με συντελεστή θερμοπερατότητας 3,5W/m2*k, με νέα συνθετικά κουφώματα markal, έχουμε μείωση των θερμικών απωλειών κατά 60%.

Τα οφέλη όμως της αλλαγής κουφωμάτων δεν σταματούν εκεί. Οι ιδιοκτήτες των δύο αυτών κατοικιών θα απολαμβάνουν και τις υπόλοιπες ιδιότητες που παρέχουν τα κουφώματα markal. Όπως την αύξηση της ηχομόνωσης και της ασφάλειας, καθώς και τον εκμηδενισμό της ανεμοπερατότητας και υδατοπερατότητας, που βίωναν με τα παλιά κουφώματα τους. Διπλές ανακλίσεις στα δίφυλλα κουφώματα για καλύτερο αερισμό, αντιδιαρρηκτικότητα, ποιότητα κατασκευής, πιστοποιημένα προϊόντα και πολλά ακόμα και πάντα με την εγγύηση markal.