Ενεργειακά κουφώματα Μαρκάλ

Ενεργειακά κουφώματα Μαρκάλ

Ενεργειακά κουφώματα θεωρούνται τα κουφώματα, που απομονώνουν τον εσωτερικό μας χώρο από τις εξωτερικές συνθήκες. Ή με άλλα λόγια, διατηρούν τις συνθήκες, ενός εσωτερικού χώρου, σταθερές.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το χειμώνα καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια για να θερμάνουμε την κατοικία μας ή το καλοκαίρι να την ψύξουμε.
Μειώνουμε δηλαδή το ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού μας, κατά περιπτώσεις, έως 30%.

Το πόσο μονωτικό είναι ένα κούφωμα, ή ένα υλικό, μετριέται με το συντελεστή θερμοπερατότητας, Uf. Όσο πιο μονωτικό είναι ένα υλικό, τόσο η τιμή του συντελεστή θερμοπερατότητας πλησιάζει το μηδέν.
Στα σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα, ο συντελεστής Uf, πρέπει να είναι κάτω από το 2,53W/m2*k.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σε ένα καλό σύστημα αλουμινίου, ο συντελεστής θερμοπερατότητας, είναι 2,4 W/m2*k, ενώ σε ένα συνθετικό κατεβαίνει στα 1,3 W/m2*k.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πάντα τα κουφώματα να συνοδεύονται με τα αντίστοιχα παραστατικά, πιστοποιήσεις, από τον κατασκευαστή, που θα δηλώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν.

Στη εταιρία μας,  τα Ενεργειακά κουφώματα Μαρκάλ συνοδεύονται πάντα με γραπτή εγγύηση δέκα ετών, από εμάς σαν κατασκευαστές, τις πιστοποιήσεις των προϊόντων μας, οδηγίες συντήρησης, καθώς και τα πιστοποιητικά των υαλοπινάκων (τζαμιών), που χρησιμοποιήθηκαν.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση