Θερμοπροσόψεις Weber

Θερμοπροσόψεις Weber

Μια νέα συνεργασία, εξασφάλισε η Markal με την weber.therm family του ομίλου Saint Gobain, για χρήση υλικών εξωτερικής θερμομόνωσης.

Θερμοπροσόψεις, πολυτέλεια ή αναγκαιότητα?

Στην Ευρώπη, το 40% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης και το 25% των συνολικών εκπομπών CO2, οφείλεται στα κτίρια.
Η καθολική απουσία ή όχι επαρκής μόνωση είναι οι αιτίες της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας από τα κτίρια. Το 75% της ενέργειας που καταναλώνεται στα κτίρια, χρησιμοποιείται για τη θέρμανση-ψύξη. Αυτό κάνει κατανοητό, την ανάγκη για ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών και των κτηρίων.

 saint-gobain

Τα οφέλη μιας εξωτερικής θερμομόνωσης είναι πολύ σημαντικά:

  • Μόνωση, δηλαδή εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Προστασία, δηλαδή προστιθέμενη αξία.

Αλλά ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Φυσικά πρωτίστως, μιλάμε για μια ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικία μας, που σε συνδυασμό με ενεργειακά κουφώματα  Markal, έχουμε πλέον μια σημαντικά μείωση στην κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη. Η μείωση των διαρροών θερμότητας, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να μας εξασφαλίσει μια εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει  και το 75%, άρα και με πολύ σημαντικό οικονομικό όφελος.

Πολύ σημαντική όμως είναι και η ‘θωράκιση’ και προστασία της κατοικίας μας, από τις εξωτερικές συνθήκες-διάβρωση λόγω των καιρικών φαινομένων. Η εξωτερική θερμομόνωση δίνει διπλάσια ζωή, τουλάχιστον, σε ένα κτίριο, δίνοντας έτσι και μια επιπρόσθετη αξία στην κατοικία μας.

Η Markal πρωτοτυπεί και σε συνέχεια της παραγωγής και τοποθέτησης ενεργειακών εξωτερικών κουφωμάτων, προτείνει και διαθέτει υλικά για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης weber.therm.
Με οικολογική συνείδηση  και τεχνική κατάρτιση, η Markal, προτείνει λύσεις και προϊόντα, σήμερα,  με προδιαγραφές  του μέλλοντος.