Με την άνοδο του πήχη της αισθητικής σε όλα τα επίπεδα και με την «έκρηξη» νέων χρωμάτων και υλικών σε κάθε παράμετρο της καθημερινότητάς μας, η έννοια της διακόσμησης έχει αλλάξει. Η γλώσσα του χρώματος απαιτεί διαφυγή από το παρελθόν και διέξοδο στην ελευθερία. Μετά το 1990 διανύουμε την εποχή του εκλεπτυσμένου γούστου, στο οποίο η έννοια του χρώματος προσδίδει προστιθέμενη αξία. Η στασιμότητα των λευκών χρωμάτων και οι αυξημένες απαιτήσεις σε design οδήγησαν στην αναζήτηση χρωμάτων με διαφορετική υφή και απόχρωση.

Τα κουφώματα αλουμινίου δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν από τη νέα αυτή τάση. Με τη διακόσμηση, λοιπόν, σαν έννοια να έχει ξεφύγει από τα στενά όρια των διακοσμητικών αντικειμένων και να έχει περάσει και στα πιο στατικά και μόνιμα στοιχεία της οικίας, όπως είναι τα κουφώματα, βιώνουμε μια σύγχρονη πραγματικότητα όπου τα κουφώματα «εποπτεύουν» τη γενικότερη εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση της κατοικίας.

Συγκεκριμένα τα χρώματα που επικρατούν είναι εμπνευσμένα από τις νέες τάσεις στην κοινωνική, οικονομική και καλλιτεχνική ζωή σε όλη την Ευρώπη.

Γιατί χρώμα ?

Το χρώμα καλείται να καλύψει δυο ανάγκες:

– Αισθητική αναβάθμιση
– Προστασία της φθοράς που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου

Αισθητική αναβάθμιση

Το χρώμα κάνει το κούφωμα αλουμινίου όμορφο

Η πρώτη εμφάνιση και εντύπωση που προκαλεί ένα κτίριο καθορίζονται από την εξωτερική του μορφή

Προσόψεις, πόρτες, παράθυρα χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα ενός κτιρίου.

Οι ηλεκτροστατικές βαφές ξεκίνησαν στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Από τότε, τα χρώματα πούδρας έδωσαν μεγάλη ώθηση στην χρήση του αλουμινίου στις κτιριακές κατασκευές. Το αλουμίνιο, χάρη στο χρώμα, αποτελεί ένα από τα σημαντικά διακοσμητικά στοιχεία ενός κτιρίου.

Προστασία από την φθορά

Ο χρόνος ζωής του αλουμινίου και του κουφώματος εξαρτάται από:

  1. Την ποιότητα του κράματος
  2. Την προεργασία
  3. Τις συνθήκες εφαρμογής της βαφής
  4. Την ποιότητα του χρώματος

Παράθυρα, μπαλκονόπορτες, μονόφυλλα ή δίφυλλα, συρόμενα ή ανοιγόμενα, επισκεφτείτε μας και επιλέξτε από το χρωματολόγιο της AKZO NOBEL, το χρώμα που σας ταιριάζει και θα δώσει χαρακτήρα στα κουφώματα και την οικία σας.